Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Δραστηριότητες

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής είναι:
Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο.- Να προωθηθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο.
  Να ενθαρρυνθεί η προσοχήστη γεωργική παραγωγήτροφίμων και ναενταθούν οι -εθνικές,διμερείς, πολυμερείςκαι μη- κυβερνητικέςπροσπάθειεςπρος το σκοπό αυτό.
– Να ενθαρρυνθεί η οικονομικήκαι τεχνική συνεργασίαμεταξύ των χωρών.
Να ενισχυθεί η διεθνήςκαιεθνική αλληλεγγύηστον αγώνακατά της πείνας, του υποσιτισμού και της φτώχειαςκαι να δοθεί έμφαση σεεπιτεύγματασχετικά με τηνανάπτυξητροφίμων και γεωργίας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδάμυλων. Η διατροφολόγος – διαιτολόγος κ. Κέλλυ Μελιτζάνη, απόφοιτος του σχολείου μας, μίλησε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αξία της μεσογειακής διατροφής και στα οφέλη που προκύπτουν από την καθημερινή υιοθέτησή της, ενώ δόθηκαν συγκεκριμένες συμβουλές προς τους παρευρισκόμενους για μια υγιεινή διατροφή με θρεπτική αξία και απαντήθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί των μαθητών. Την ενημέρωση παρακολούθησαν και οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Καρδάμυλων.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υγιεινά εδέσματα που παρασκεύασαν γονείς μαθητών, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, ακολουθώντας τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Ευχαριστούμε θερμά τη διατροφολόγο-διαιτολόγο κ. Κέλλυ Μελιτζάνη για την ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική παρουσίασή της, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή μας. Χαιρόμαστε όταν παλιοί μαθητές του σχολείου μας επιστρέφουν στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Καρδάμυλων ως επιτυχημένοι επαγγελματίες για να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους!

Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους γονείς των μαθητριών και των μαθητών του σχολείου μας για την προθυμία με την οποία στήριξαν και αυτή την εκδήλωσή μας.