Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2022

Δραστηριότητες

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο Λυκείων των Καρδαμύλων, αλλά και αρκετοί γονείς μαθητών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπεύθυνη για την οποία ήταν η εκπαιδευτικός του Επαγγελματικού Λυκείου κ. Μάππα Μαρία και στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μάρμαρο Καρδαμύλων η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων που πολέμησαν γενναία ενάντια στον ιταλικό φασισμό την περίοδο 1940-1941, αποκρούοντας την επίθεση του εισβολέα και τρέποντας σε φυγή έναν φαινομενικά υπέρτερο αντίπαλο, και συνέχισαν να αγωνίζονται με αυταπάρνηση εναντίον των κατακτητών (Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων) καθ’ όλη τη σκληρή περίοδο της Κατοχής (1941-1944), συμμετέχοντας ενεργά στην Εθνική Αντίσταση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την ομιλία εκφώνησε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων, κ. Μούνδουλα Ροδόκλεια, ενώ μαθητές όλων των σχολείων των Καρδαμύλων κατέθεσαν στεφάνια, απήγγειλαν ποιήματα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας, αισθανόμενοι συγκίνηση και υπερηφάνεια.