Εκπαιδευτική επίσκεψη & Αγώνας Πετοσφαίρισης

Χωρίς κατηγορία

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής» του 1ου Γυμνασίου Χίου, στο οποίο ξεναγήθηκαν από τον κ. Νικόλαο Μίτση, και στη συνέχεια παρακολούθησαν αγώνα πετοσφαίρισης στο Γήπεδο της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο στο «Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής» οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν αρχαία αντικείμενα, χειρόγραφα, νομίσματα διαφορετικών ιστορικών περιόδων, ξίφη, όπλα, μετάλλια και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα. Την προσοχή τους τράβηξαν οι φωτογραφίες των πεσόντων σε πολέμους μαθητών του 1ου Γυμνασίου, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την προκοπή της χώρας. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν από επιστημονικά όργανα σπάνια, κάποια κατασκευασμένα στις αρχές του 19ου ή 20ου αιώνα. Αξιοσημείωτη μάλιστα είναι η ποικιλία των επιστημονικών πεδίων (μηχανική στέρεων σωμάτων, μετεωρολογία, θερμότητα, μαγνητισμός κ.α.) από τα οποία απορρέουν τα συγκεκριμένα όργανα που φιλοξενούνται στο Μουσείο.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Νίκο Μίτση, για όσα ενδιαφέροντα μας είπε, αλλά και στην Διευθύντρια του  1ου Γυμνασίου Χίου κ. Κατερίνα Σκόκου, για τη φιλοξενία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τον αγώνα πετοσφαίρισης κοριτσιών μεταξύ του ΓΕΛ Καρδαμύλων και του 2ου ΓΕΛ Χίου, που διεξήχθη στο κλειστό Γήπεδο της Χίου. Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας!

Συγχαρητήρια στα κορίτσια της ομάδας μας και στον προπονητή τους!