Επίσκεψη στην Λετονία

Erasmus+ Erasrmus+ 2016-2018

Επίσκεψη στην Λετονία

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, το ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων  επισκέφτηκε το σχολείο εταίρο Daugavpils SecondarySchool16, στην πόλη Daugavpils της νότιας Λετονίας. Η αποστολή του  σχολείου μας αποτελούμενη από τον διευθυντή, κ. Δημήτρη Λευκαδίτη, και δύο καθηγήτριες,την κ. Αλέκα Κάρκαλου, συντονίστρια του προγράμματος, και την κ. Μαρία Φράγκου, επισκέφθηκε την Λετονία από τις 21  έως τις 25 Νοεμβρίου 2016.

Πρώτα από όλα ευχαριστούμε  τους Λετονούς  συναδέλφους  μας  για την φιλοξενία , τη  θερμή υποδοχή τους, και το άψογο πρόγραμμα που ετοίμασαν στο σχολείο τους  την εβδομάδα  Erasmus+. Αυτή   η  συνάντηση μας   στόχευε στη γνωριμία και την εξοικείωση των ομάδων καθώς και το συντονισμό  και τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων μας.  Στο Λετονικό σχολείο  ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, παρακολουθήσαμε   παραστάσεις  μαθητών με χορούς, συναυλία, αθλητικούς αγώνες, παιχνίδια και διδασκαλίες μαθημάτων   .

Πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στην Κρατική Δούμα, όπου τύχαμε  θερμής υποδοχής από τους αξιωματούχους της πόλης  και παρουσιάστηκε  πλούσιο και ενδιαφέρον υλικό για τη Λετονία, και το Daugavpils. Επισκεφτήκαμε τα αξιοθέατα  της περιοχής όπως  την εκκλησία της   Aglona , το  μουσείο “Farmstead  της Andrupene, το Κέντρο Τέχνης M. Rothko  και το φρούριο του Daugavpils.       

Αποκομίσαμε τις θετικότερες εντυπώσεις από την ομάδα φιλοξενίας καθώς και από τους άλλους συμμετέχοντες εταίρους.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στην Ισπανία