28η Οκτωβρίου Σχολική εορτή και εκδηλώσεις

Χωρίς κατηγορία

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, σε αίθουσα του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδάμυλων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο Λυκείων των Καρδαμύλων, αλλά και αρκετοί γονείς μαθητών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπεύθυνη για την οποία ήταν η εκπαιδευτικός του Επαγγελματικού Λυκείου κ. Μάππα Μαρία και στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων.

Το Σάββατο 28Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Μάρμαρο Καρδαμύλων η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων που πολέμησαν γενναία ενάντια στον ιταλικό φασισμό την περίοδο 1940-1941, αποκρούοντας την επίθεση του εισβολέα και τρέποντας σε φυγή έναν φαινομενικά υπέρτερο αντίπαλο, και συνέχισαν να αγωνίζονται με αυταπάρνηση εναντίον των κατακτητών (Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων) καθ’ όλη τη σκληρή περίοδο της Κατοχής (1941-1944), συμμετέχοντας ενεργά στην Εθνική Αντίσταση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την ομιλία εκφώνησε δάσκαλος του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων, ενώ μαθητές όλων των σχολείων κατέθεσαν στεφάνια, απήγγειλαν ποιήματα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας, αισθανόμενοι συγκίνηση και υπερηφάνεια.