Επίσκεψη στην Ισπανία

Erasmus+ Erasrmus+ 2016-2018

Επίσκεψη στην Ισπανία

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: “ PIE – Parents Involvement in Education –  Get Sweet Results” που πραγματοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων με σχολεία από Τουρκία, Λετονία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ρουμανία τη διετία 2016-2018, πραγματοποιήθηκε από 20 έως 24 Φεβρουαρίου 2017 η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η κ. Αλέκα Κάρκαλου, ο κ. Αντώνης Μαραγκός και η κ. Ελένη Γεωργούλη.

Η ισπανική ομάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων, την εμπλοκή μαθητών και γονέων στις διαδικασίες, επεφύλαξε μια θερμή φιλοξενία και επιμελήθηκε την εις βάθος γνωριμία των μελών των αποστολών με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής τους.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι: υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες γονέων, μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (δημαρχείο, καθεδρικός, κ.α).