Η φιλοξενία στο σχολείο μας

Erasmus+ Erasrmus+ 2016-2018

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Parent involvement in education – to get sweet results» («Η συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση») το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων υποδέχθηκε και φιλοξένησε μαθητές και καθηγητές από τις χώρες – εταίρους του, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Τουρκία, από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε εκπαίδευση των μαθητών σε προγραμματιστική δραστηριότητα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, εκμάθηση χιώτικων παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο κ. Κωστίδη Σαράντο και δραστηριότητα σχετικά με τη χιώτικη ναυτιλία από το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Χίου και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα Καρδάμυλα, στα χωριά Πυργί, Μεστά, Ολύμπους, Αυγώνυμα, Ανάβατο και Βολισσό, ξενάγηση στο μουσείο μαστίχας, το βυζαντινό μουσείο, την βιβλιοθήκη Κοραή, το κάστρο της Χίου, τον Κάμπο, την Νέα Μονή, την μονή Μουνδών και άλλα αξιοθέατα.

Φυσικά, δοκίμασαν χειροποίητες, παραδοσιακές συνταγές από τους γονείς των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμα το Kardamylian Foundation, τον σύλλογο “Φίλοι του Χιώτικου Χωριού”, την Περιφέρεια και τους γονείς για την πολύτιμη βοήθειά τους.

bty