Tο ΓΕΛ Καρδαμύλων στο Ζάνταρ της Κροατίας

Χωρίς κατηγορία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+   «Undiscovered World»  οι μαθητές της Β τάξης του ΓΕΛ Καρδαμύλων,  συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Αλέκα Κάρκαλου, μαζί με μαθητές από την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Κροατία    αφού εξερεύνησαν στην πρώτη συνάντηση στη Λισαβόνα τα  μυστήρια του Σύμπαντος και στη δεύτερη συνάντηση στη Χίο γνώρισαν  τον κόσμο της αρχαίας τεχνολογίας, στην τρίτη συνάντηση στο Ζαντάρ της Κροατίας ήρθαν σε επαφή με τα μυστήρια και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος .

      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στη φιλόξενη αίθουσα του Ναυτικού Λυκείου του Ζαντάρ και  παρακολούθησαν μία διάλεξη με θέμα  την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής.   

      Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος,  οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη  του Ζαντάρ, άκουσαν τον ήχο της θάλασσας από το sea organ,   που εγκαταστάθηκε  από το 2005 στην παραλία της πόλης και αποχαιρέτησαν τον ήλιο στο τεράστιο κυκλικό ηλιακό πάνελ, που μετά τη Δύση του Ήλιου  φωτίζει την παραλία με το χρωματιστό φως που εκπέμπει.

        Επιστρέφοντας οι μαθητές μας εκτός από τις όμορφες εικόνες, μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος Erasmus+, άνοιξαν τους ορίζοντες τους, ενίσχυσαν τις γλωσσικές δεξιότητές τους, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή τους και μέσα από την πολυπολιτισμική ανταλλαγή πήραν ουσιαστικά οφέλη που θα τους συνοδεύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.