Μαθητικές δημιουργίες για…. ταξιδιάρικο σκοπό!!

Δραστηριότητες

Οι μαθητές του ΓΕΛ Καρδαμύλων παρασκεύασαν κεραλοιφές με την καθοδήγηση της μελισσοκόμου και παραγωγού κεραλοιφών, κυρίας Ματθαίου Δέσποινας (πρώην μαθήτριας του σχολείου μας).  Οι παρασκευές πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Χημείας. Χρησιμοποιήθηκε αγνό κερί μέλισσας, ελαιόλαδο, μαστίχα και διάφορα αιθέρια έλαια. Η κεραλοιφή τοποθετήθηκε σε βαζάκια στολισμένα από τους ίδιους τους μαθητές μας με την βοήθεια της εκπαιδευτικού, κυρίας Τσαγανά Πηνελόπης. Στα βαζάκια, που μοιάζουν με cupcakes, διακοσμημένα με αγάπη, διατίθεται και γλυκό του κουταλιού σε διάφορες γεύσεις από τοπικά φρούτα της Χίου.

Επίσης, οι μαθητές μαζί με την κυρία Τσαγανά και την κυρία Κάρκαλου σχεδίασαν και ζωγράφισαν υφασμάτινες τσάντες σε διάφορα σχέδια, χριστουγεννιάτικά και άλλα. Με αξιοζήλευτη υπομονή και με εμμονή στη λεπτομέρεια ζωγράφισαν τις τσάντες με διάφορους χρωματισμούς, ενώ άλλες είναι μονόχρωμες.

Τα προϊόντα δόθηκαν ως δώρα στους Κύπριους φιλοξενούμενους και τα υπόλοιπα θα πωληθούν σε Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Τα έσοδα από την πώληση των παραπάνω κατασκευών και παρασκευών θα διατεθούν για το ταξίδι των μαθητών του ΓΕΛ Καρδαμύλων στην Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος «Χρυσοπράσινο φύλλο».