Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Δραστηριότητες

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 τα σχολεία των Καρδαμύλων τίμησαν με λαμπρότητα την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Μετά τον εκκλησιασμό στον ιερό ναό της Παναγίας Υπαπαντής των Άνω Καρδαμύλων και την πραγματοποίηση μνημοσύνου στη μνήμη των εκπαιδευτικών και διδασκομένων των σχολείων της περιοχής που δεν είναι πια μαζί μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολικού Κέντρου, του Γυμνασίου, του Επαγγελματικού Λυκείου και του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων, καθώς και γονείς και συγγενείς μαθητών συγκεντρωθήκαμε στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καρδάμυλων για να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση.

Την ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες εκφώνησε η θεολόγος των σχολείων μας κ. Κυριακή Αμάντου, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, την προσφορά, τις αντιλήψεις και το έργο των τριών φωτισμένων Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας μας: του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Η χορωδία του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων έντυσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και των Λυκείων μας διάβασαν κείμενα για τους τρεις Ιεράρχες. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κοπή της βασιλόπιτας και προσφέρθηκε κέρασμα στους μαθητές και τους παρευρισκομένους από τον «Σύλλογο Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων» και τους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η σκέψη μας οδηγήθηκε σε όσους εκπαιδευτικούς και αποφοίτους των σχολείων μας δεν είναι πια μαζί μας, με πρώτους τους αγαπητούς μας συναδέλφους και διευθυντές Άρτεμη Καστάνια και Γιάννη Λιγνό, που τόσα προσέφεραν στα σχολεία μας και τόσο πρόωρα έφυγαν από κοντά μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!